Ωμός εκβιασμός από τη Μαφία που μας κυβερνά, ενώ χαρίζει μερικά εκατομμύρια ακόμα στους τραπεζίτες

Ο αρχιεκτελεστής τραμπούκος μαφιόζος Παπακωνσταντίνου, της συμμορίας ΔΝΤ – Τραπεζιτών – δοσίλογης ΓΑΠοκυβέρνησης κάνει ΩΜΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ότι αν δε δεχτούμε τον πολλαπλό βιασμό του συντάγματος με το αιώνιο μνημείο της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥΣ  Μνημόνιο, θα μας αυξήσει και άλλο τον ΦΠΑ!!!

Πείτε μου πόσο διαφέρει αυτό από τη συμπεριφορά των κοινών εκτελεστών τραμπούκων μαφιόζων που πάνε σε μαγαζάτορες και εκβιάζουν, απειλώντας τους να τους σπάσουν τα πόδια ή τα χέρια προκειμένου να πληρώσουν την “προστασία” τους;

Επισείει νέα αύξηση ΦΠΑ αν δεν εγκριθεί το Μνημόνιο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας αύξησης του ΦΠΑ, αν κριθούν αντισυνταγματικά μέτρα που εμπεριέχονται στο Μνημόνιο, αφήνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο υπουργός Οικονομικών ήταν ιδιαίτερα περιγραφικός μιλώντας χθες στο Mega: στη Ρουμανία η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, με την οποία κρίθηκε παράνομη η μείωση των μισθών κατά 15%, έφερε την άμεση αντίδραση του ΔΝΤ, το οποίο ανακοίνωσε ότι δεν θα καταβληθεί η επόμενη δόση του δανείου. «Μέσα σε δύο ώρες η Ρουμανία ανακοίνωσε αύξηση των συντελεστών κατά 5 μονάδες».

Με τη φράση αυτή ο υπουργός έδειξε το δρόμο της Ρουμανίας στην περίπτωση που προκύψει ανάλογου τύπου ζήτημα στην Ελλάδα και δη αν κριθούν αντισυνταγματικά ορισμένα μέτρα του Μνημονίου.

Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε και καθησυχαστικός όταν διαβεβαίωνε πως «δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα όσο τηρείται το Μνημόνιο», ενώ άδραξε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να πει ότι «δεν είμαι από αυτούς που λένε τι να κάνω, εγώ δεν τα ήθελα τα μέτρα, το Μνημόνιο μου τα επέβαλε».


Πόση ΨΕΥΤΙΑ θα μας ταΐσετε ακόμα βρε καθάρματα, ΔΗΜΙΟΙ του ελληνικού λαού ότι δεν τα θέλετε τα μέτρα;;; Το άλλο μέλος της συμμορίας Φ. Σαχινίδης ομολόγησε ότι η επιλογή του ΔΝΤ ήταν προαποφασισμένη από την επαύριο των εκλογών.  Ενώ ο αρχινονός Τσολάκογλου ΓΑΠ καυχιέται στο εξωτερικό ότι τώρα περνάνε τα μέτρα που ονειρευόντουσαν επί δεκαετίες.

Με τις υπάρχουσες αυξήσεις ΦΠΑ. οι πιο φτωχοί Έλληνες έχουν αρχίσει ήδη να πεινάνε. Αν αυξήσουν και άλλο τον ΦΠΑ θα κινδυνεύουν με θάνατο από πείνα ακόμα περισσότεροι.

Εκτός από ΠΡΟΔΟΤΕΣ, είστε και ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ βρε ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

Κοινοί δολοφόνοι και ΜΠΡΑΒΟΙ.


Κατά Διαιτησίας

Ο υπουργός Οικονομικών πήρε θέση ανοιχτά υπέρ των εργοδοτών, που υποστηρίζουν ότι η Διαιτησία δεν μπορεί να λαμβάνει μονομερείς αποφάσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν συλλογική σύμβαση να προβλέπει αυξήσεις 3% και με τη Διαιτησία να προκύπτουν αυξήσεις 10%. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Μπράβοι των τραπεζιτών, μεγαλοεργολάβων, μεγαλοβιομηχάνων και λοιπών βρυκολάκων που πίνουν χρόνια το αίμα των Ελλήνων. Και δεν φτάνει που έχουν τσακίσει τους Έλληνες στη λιτότητα, ετοιμάζονται να χαρίσουν μερικά εκατομμύρια ακόμα στους τραπεζίτες.

Δώρο εκατομμυρίων σε… άφραγκους τραπεζίτες!

Πλήθος ερωτηματικών έχει δημιουργήσει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να προσφύγει στην κατά τα άλλα «κλειστή» για το Δημόσιο χρηματαγορά, για να αναχρηματοδοτήσει λήξεις εντόκων γραμματίων συνολικού ύψους 4,5 δις. ευρώ, καθώς το Δημόσιο κινδυνεύει να δανεισθεί με ζημιά, σε σχέση με το κόστος που θα είχε αν αντλούσε τα ίδια κεφάλαια από το διεθνή μηχανισμό στήριξης, κάνοντας ταυτόχρονα ένα δώρο αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ στους… άφραγκους Έλληνες τραπεζίτες.

Παρότι πολλοί διεθνείς παρατηρητές, όπως καταγράφεται και σε χθεσινό ρεπορτάζ των “Financial Times”, έσπευσαν να χαρακτηρίζουν εξαιρετικά επικίνδυνη την προσφυγή του Δημοσίου στην αγορά, την ώρα που η απόδοση των δεκαετών ομολόγων έχει αισίως «σκαρφαλώσει» πάνω από το 10%, το υπουργείο Οικονομικών επιμένει ότι πρόκειται για μια κίνηση, που θα δικαιωθεί εκ του αποτελέσματος και θα σταλεί με την επιτυχία των εκδόσεων ένα μήνυμα εμπιστοσύνης της αγοράς στο εφαρμοζόμενο πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας.

Στην πραγματικότητα, όμως, όπως εξηγούν στο “B” τραπεζικά στελέχη, δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος να μείνουν ακάλυπτες οι εκδόσεις τρίμηνων, εξάμηνων και ετήσιων εντόκων γραμματίων, στις οποίες θα προχωρήσει το Δημόσιο μέσα στον Ιούλιο. Οι ελληνικές τράπεζες, που σήμερα κατέχουν στο σύνολό τους σχεδόν τους τίτλους που λήγουν, έχουν ήδη συμφωνήσει με τον ΟΔΔΗΧ να καλύψουν την έκδοση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην κυβέρνηση να μιλήσει για «ψήφο εμπιστοσύνης της αγοράς» και άλλα κοινότοπα που λέγονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όμως, ο πραγματικός κίνδυνος για το υπουργείο Οικονομικών κρύβεται αλλού:

–  Αν η κυβέρνηση αντλούσε τα 4,5 δις. ευρώ από το διεθνή μηχανισμό στήριξης, θα μπορούσε να υποκαταστήσει βραχυχρόνιο δανεισμό μέσω έκδοσης εντόκων γραμματίων με δανεισμό μεγαλύτερης διάρκειας από τα κράτη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, για τον οποίο οι φορολογούμενοι θα επιβαρύνονταν με επιτόκιο της τάξεως του 5% ετησίως.

–  Αντίθετα, με την προσφυγή στις ελληνικές τράπεζες, το Δημόσιο κινδυνεύει να δανεισθεί πανάκριβα, με κόστος πολύ υψηλότερο από αυτό της άντλησης των ίδιων κεφαλαίων από το διεθνή μηχανισμό. Αρκεί να αναφερθεί, ότι σήμερα οι αποδόσεις των εξάμηνων και ετήσιων εντόκων βρίσκονται σε δυσθεώρητα ύψη (κοντά στις 740 μονάδες βάσης) και μόνο των τρίμηνων εντόκων διαμορφώνονται χαμηλότερα από το 5% (372 μονάδες βάσης).

–  Με αυτά τα δεδομένα, ορατός είναι ο κίνδυνος να αντληθούν τα 4,5 δις. ευρώ με κόστος αρκετά υψηλότερο από το 5% του μηχανισμού στήριξης και ενδεχομένως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και ο ΟΔΔΗΧ να κληθούν να εξηγήσουν αργότερα γιατί επιλέγουν μια διαδικασία δανεισμού, από την οποία ζημιώνεται το Ελληνικό Δημόσιο.

Η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα είναι προφανής, όσο και αν θα ήταν πολύ δύσκολο να δοθεί δημόσια από κάποιο κυβερνητικό στέλεχος: το υπουργείο Οικονομικών χαρίζει συνειδητά από το υστέρημα των φορολογουμένων μια ιδιαίτερα υψηλή και καταβαλλόμενη αμέσως με την έκδοση των εντόκων γραμματίων απόδοση στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες δυσκολεύονται αυτή την περίοδο να βρουν μια τοποθέτηση των κεφαλαίων τους με αντίστοιχα υψηλές αποδόσεις. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα «δώρο» στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, προκειμένου να υποστηριχθεί η κερδοφορία του σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Προφανές είναι, όμως, ότι στους πολίτες που υποβάλλονται σε δυσβάστακτες θυσίες αυτή την περίοδο, για να εφαρμοσθεί το πρόγραμμα σταθεροποίησης, θα ήταν πολύ δύσκολο να εξηγηθεί πολιτικά ένα τέτοιο «δώρο» στους τραπεζίτες, που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο δεν έχουν την καλύτερη εικόνα στην κοινή γνώμη…

Μετά από όλα αυτά, το μόνο που έχω να πω παραφράζοντας  το πρόσφατο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας  Το Ποντίκι

Advertisement

1 Response to Ωμός εκβιασμός από τη Μαφία που μας κυβερνά, ενώ χαρίζει μερικά εκατομμύρια ακόμα στους τραπεζίτες

 1. Ο/Η KnowDame λέει:

  Πριν από ένα εξάμηνο είχα επισημάνει το πόσο ληστρική ήταν για τους έλληνες φορολουγούμενους η πρακτική της ΓΑΠοκυβέρνησης να προχωρά σε βραχυπρόθεσμους δανεισμοούς από τους εγχώριους τραπεζίτες, παραπλανώντας ταυτόχρονα τον ελληνικό λαό ότι το δάνειο της Τρόϊκας πηγαίνει σε μισθούς και συντάξεις.

  Χθες δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στο You Pay Your Crisis, όπου αναλύει εκτενώς τη ληστρική αυτή πρακτική:

  Ποιοι κερδίζουν λοιπόν από τα έντοκα γραμμάτια;;

  Για άλλη μια φορά, κερδισμένες από τα έντοκα γραμμάτια είναι οι…τράπεζες, οι οποίες δεν κερδίζουν μόνο από τα αστρονομικά επιτόκια. Κυρίως, οι τράπεζες χρησιμοποιούν αυτά τα έντοκα γραμμάτια, ως ενέχυρο για προνομιακό βραχυπρόθεσμο δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα…

  Δείτε το υπόλοιπο άρθρο εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s