Τα πιράνχας των ασφαλιστικών ταμείων έχουν ονοματεπώνυμο

Αυτές τις μέρες τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν με τις λεπτομέρειες του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου με το οποίο οι εργαζόμενοι ουσιαστικά καταδικάζονται να δουλεύουν για όλη τους τη ζωή και αν καταφέρουν να βγουν στη σύνταξη, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών θα παίρνουν ένα επίδομα που ζήτημα είναι αν θα τους επιτρέπει να επιβιώνουν. Δεν ξεχνάνε φυσικά να μας ενημερώσουν για τις τιτάνιες προσπάθειες που κάνει η τιτανοτεράστια ΓΑΠοκυβέρνηση να διαπραγματευτεί με  ΔΝΤ / ΕΕ για δήθεν καλύτερους όρους. Αυτό που ξεχνάνε όμως τα ΜΜΕ να μας πούνε, είναι ότι τα ταμεία κάποτε έχαιραν άκρας υγείας και είχαν πλούσια αποθεματικά, ενώ τώρα δυσκολεύονται να βρούνε τα απαραίτητα κονδύλια για να πληρώσουν ακόμα και συντάξεις.

Τι συνέβη; Πως βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση; Οι αιτίες πολλές. Δημογραφική γήρανση, κακή διαχείριση, γραφειοκρατία και το σημαντικότερο όλων η ΔΙΑΦΘΟΡΑ και η ΛΕΗΛΑΣΙΑ

Η λίστα με τα σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μακριά. Είναι τόσα πολλά πλέον που ασχολούμαστε με τα πιο πρόσφατα και τα παλιότερα μετά βίας τα θυμόμαστε.  Ένα από τα πολλά που δεν αναφέρει κανένα ΜΜΕ είναι ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί ΝΔΣΟΚ προώθησαν νόμους και υπουργικές αποφάσεις κατά παραγγελία καρτέλ φαρμακευτικών εταιρειών με τους οποίους θεσμοθέτησαν τη ληστεία πολλών δις από τα ταμεία την τελευταία δεκαετία.

Για να καταλάβετε το μέγεθος της ληστείας, δείτε τα στοιχεία ενός πολύ σημαντικού ποστ της Cynical όπου φαίνεται ότι  οι  δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων εκτινάχθηκαν από τα 2 δις το 2000 στα 17 δις το 2009 για φάρμακα και νοσοκομεία!!!

Όλα ξεκίνησαν με το άρθρο 7 παράγραφος 2 του Ν.2955/2001 ΦΕΚ 256/2-11-2001, με το οποίο “Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας και Πρόνοιας μπορεί να καθορίζεται ανώτατη τιμή προμήθειας χωρίς διαγωνισμό, συγκεκριμένων υλικών που δεν είναι συγκρίσιμα…

Κάπως έτσι φτάσαμε στο σωτήριο έτος 2010, όπου οι ΛΗΣΤΕΣ πολιτικοί που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια ολοκληρώνουν το έργο της εξαθλίωσης εκατομυρίων ελλήνων με το συγκεκριμένο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τη  δικαιολογία ότι το επιβάλλει το ΔΝΤ.  Αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι και το ΔΝΤ είναι μόνο η φυσική συνέπεια των επί δεκαετίες πολιτικών τους.

Οι κάτωθι πολιτικοί είναι αυτοί που είτε προώθησαν τους καταστροφικούς νόμους, είτε τους υπέγραψαν συναινώντας στη ληστεία.  Προς τιμή τους υπήρξαν και δύο τρεις πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ που δεν συναίνεσαν και αρνήθηκαν να υπογράψουν.

Α. Παπαδόπουλος Υπουργός Υγείας ΠΑΣΟΚ

Κ. Στεφανής Υπουργός Υγείας ΠΑΣΟΚ

Ν. Κακλαμάνης Υπουργός Υγείας ΝΔ

Δ. Αβραμόπουλος Υπουργός Υγείας ΝΔ

Ν. Χριστοδουλάκης Υπουργός Οικονομίας ΠΑΣΟΚ

Ν. Φαρμάκης Υφυπουργός Οικονομίας ΠΑΣΟΚ

Γ. Αλογοσκούφης Υπουργός Οικονομίας ΝΔ

Π. Δούκας Υφυπουργός Οικονομίας ΝΔ

Α. Τσοχατζόπουλος Υπουργός Ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ

Μ. Ξενογιαννακοπούλου Γενική Γραμματέας Ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ

Χ. Θεοδώρου Υφυπουργός Ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ

Κ. Κουλούρης Υφυπουργός Ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ

Ι. Παπαθανασίου Υπουργός Ανάπτυξης ΝΔ

Δ. Ρέππας Υπουργός Εργασίας ΠΑΣΟΚ

Π. Παναγιωτόπουλος Υπουργός Απασχόλησης ΝΔ

Οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ που αρνήθηκαν να υπογράψουν είναι οι Γ. Φλωρίδης Υφυπουργών Οικονομικών, Ρ. Σπυρόπουλος Υφυπουργός Εργασίας  και Ε. Τσουρή Υφυπουργός Υγείας

Η αποκάλυψη αυτού του σκανδάλου οφείλεται στην εξαιρετικά τεκμηριωμένη δουλειά του ιστολόγου Έρμιππου. Διαβάστε τις λεπτομέρειες στην εκπληκτική σειρά από ποστ του και διαδώστε την αλήθεια σε όλους τους γνωστούς σας:

1.  Για όποιον θέλει να ξέρει που πήγαν τα λεφτά

2. Που πήγαν τα λεφτά; Επεισόδιο 2ο

3. Που πήγαν τα λεφτά. Μέρος 3ο

4. Τα χρυσοπληρωμένα φίλτρα και τα απόκρυφα (ΦΕΚ) των πιράνχας της Σιών

5. Το έγκλημα θα το βρείτε στα δημόσια έγγραφα. Μην ψάχνετε αλλού

6. Που πήγαν τα λεφτά. Η χρυσή τριετία του πρέσβεως

Από τον καιρό που πρωτοδημοσιεύτηκε αυτό το ποστ στο  ιστολόγιο Omadeon, ο Έρμιππος έγραψε μερικά ακόμα ποστ για το θέμα, που τα προσθέτω τώρα

7. Που πήγαν τα λεφτά. Στον καιρό της Μαριλίζας.

8. Ας δώσουμε και μια ευκαιρία σε αυτόν τον καλό άνθρωπο

9. Εγκληματίες. Και ένας λαός αδιάφορος για το μέλλον των παιδιών του

από όπου πρέπει να επισημανθεί το ακόλουθο απόσπασμα:

Εχθές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την νέα παραπομπή στο Δικαστήριο. Στην ανακοίνωση περιλαμβάνεται και η επιβολή ημηρεσίου προστίμου 7.173 €, που θα υπολογισθεί αναδρομικά από την ημέρα της πρώτης καταδίκης, και 43.724 €, που θα υπολογισθεί από σήμερα μέχρι την οριστική συμμόρφωση της ελλαδικής διοίκησης. Επειδή η χώρα δεν μπορεί πλέον να δανεισθεί απεριόριστα τα πρόστιμα θα πληρωθούν με την αναλογική οριζόντια περικοπή συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων.

ΥΓ. Όταν ληστεύουν ένα σπίτι και πιάνονται οι ληστές, τα δικαστήρια τους καταδικάζουν και αποζημιώνουν τους παθόντες. Όταν ληστεύουν τους κόπους τόσων γενεών ΤΙ πρέπει να κάνουμε οι έλληνες πολίτες τώρα που ξέρουμε ποιοι είναι οι ληστές;;; Αν βλέπει κάποιος νομικός, ας μας πει αν και πως μπορούμε να τους ασκήσουμε αγωγή σε κάποιο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Advertisements

2 Responses to Τα πιράνχας των ασφαλιστικών ταμείων έχουν ονοματεπώνυμο

  1. Παράθεμα: Έκκληση για συμμετοχή σε μαζική αγωγή | Year of the Dragon

  2. Παράθεμα: Νέα νομοθεσία δωρεάς οργάνων – καμία επιστημονική απόδειξη ότι αυξάνει το ποσοστό δωρεών | Year of the Dragon

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s