Έκκληση για συμμετοχή σε μαζική αγωγή

Μετά από αγώνα σχεδόν ενός χρόνου για να αποκαλυφθεί και να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη το σκάνδαλο του Ν.2955/2001 που έγινε κατά παραγγελία του καρτέλ των φαρμακευτικών εταιρειών το οποίο είχε ως συνέπεια την υπερτιμολόγηση μιας σειράς ιατρικών υλικών, τη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων και την αύξηση του δημόσιου χρέους, ο Έρμιππος καλεί όσους ενδιαφέρονται να σταματήσει αυτό το έγκλημα, να συμμετάσχουν σε μαζική αγωγή κατά των Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδου για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και συγκάλυψη κοινού εγκλήματος.

Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με ανακοίνωση στις 24/11/2010:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει εκ νέου την Ελλάδα στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων λόγω της μη εφαρμογής των κανόνων της ΕΕ σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις προμηθειών ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία. Στην ανακοίνωση περιλαμβάνεται και η επιβολή προστίμου 7.173 ευρώ ημερησίως από την ημέρα της αρχικής απόφασης μέχρις ότου η Ελλάδα συμμορφωθεί με τους κανόνες της ΕΕ ή μέχρι τη δεύτερη απόφαση του Δικαστηρίου, εάν δεν έχει συμμορφωθεί μέχρι τότε, καθώς και το ποσό των 43724,8 ευρώ ημερησίως από την ημέρα της δεύτερης απόφασης του Δικαστηρίου μέχρις ότου η Ελλάδα συμμορφωθεί με τους κανόνες της ΕΕ.

Όσοι δε γνωρίζετε καθόλου το θέμα, δείτε την παλιότερη ανάρτηση «Τα πιράνχας των ασφαλιστικών ταμείων έχουν ονοματεπώνυμο«, από όπου θα οδηγηθείτε σε όλες τις αναρτήσεις με τις αποδείξεις που παραθέτει ο Έρμιππος.

Advertisements
This entry was posted in Greece, Ελλάδα and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Έκκληση για συμμετοχή σε μαζική αγωγή

 1. Ο/Η kapetanios λέει:

  ακόμη μια κίνηση που μπορεί να συμβάλει σε αυτό που λέω αλλαγή νοοτροπίας στάσης και σκέψης των πολιτών και την μετατροπή τους από απλούς ψηφοφόρους σε ενεργά μέλη της καθημερινότητας της πολιτικής, που αξιώνουν κάτι περισσότερο από μια ψήφο -και αυτή λειψή (όσον αφορά την συμμετοχή) κάθε 4 χρόνια.
  Την ιστορία του Έρμιππου την είχα διαβάσει εκείνες τις ημέρες που η σοβαρή και πολύχρονη έρευνα του δημοσιεύτηκε αλλά τον είχα χάσει σαν περσόνα .

  • Ο/Η KnowDame λέει:

   Εδώ που φτάσαμε Καπετάνιε, δεν πάει πιό κάτω. Ουσιαστικά οδεύουμε ολοταχώς σε επανάληψη του δράματος της Αργεντινής [*], η οποία κατάφερε να αναστρέψει την κατάσταση μόνο όταν άρχισαν να κινητοποιούνται οι πολίτες της. Ή θα πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας, ή θα αργοπεθαίνουμε για πολλά χρόνια.

   Ο Έρμιππος δεν σταμάτησε να αγωνίζεται από το καλοκαίρι που είχες δει την πρώτη σειρά αναρτήσεων. Προσέγγισε αρκετούς δημοσιογράφους, κάποιοι από αυτούς δημοσίευσαν άρθρα για το θέμα, χωρίς όμως να αναφέρουν ποιοι είναι οι υπεύθυνοι. Ελπίζω να συμβάλεις κι εσύ στη δημοσιοποίηση της κίνησης.

   [*] Το ότι η κυβέρνηση θα αρχίσει να πληρώνει με ομόλογα και πολίτες εκτός από εταιρείες προμηθευτές, θυμίζει έντονα την πορεία της Αργεντινής και σε αυτό το θέμα. Μόνο που οι στόχοι τους είναι πολύ χειρότεροι. Ετοιμάζω σχετική ανάρτηση που θα ανεβάσω αργά το βράδυ ή αύριο το πρωί.

 2. Παράθεμα: Φαρμακοκλέφτες ( Έρμιππος ) | The evil witch

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s