Ελλάδα 2010

1 στους 11 στα συσσίτια και 4 στους 10 έχουν αρχίσει να ξεπουλάνε οικογενειακά κειμήλια, νομίσματα και αντικείμενα αξίας για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Του χρόνου φαντάζομαι θα αρχίσουν να ξεπουλάνε και ακίνητη περιουσία, για να θυμηθούμε και τις ένδοξες εποχές της Κατοχής.

1 στους 3 βυθίζεται στο σκοτάδι επειδή δεν μπορεί να πληρώσει την οσονούπω πλήρως «απελευθερωμένη» ΔΕΗ, για να πλουτίσουν και άλλο οι Μυτιληναίος, Λάτσης, Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης και λοιποί «ευγενείς» και «φιλάνθρωποι» που έχουμε την τιμή να υπηρετούμε ως άλλοι κολίγοι.

Και ενώ συνεχίζουν να έρχονται με τους ίδιους ρυθμούς, της γης οι κολασμένοι, αποστερημένοι από τη γη τους, ή διωγμένοι από τους «ευγενείς αγώνες για τη δημοκρατία» και τις φυσικές καταστροφές, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο στην ΕΕ των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων«, καταρρέουν τα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων σε όλη την Ελλάδα.

Και η βία να εξαπλώνεται όλο και πιο απειλητική, καθώς η αγωνία της επιβίωσης αποκτηνώνει και θολώνει το μυαλό με μίσος για τον άλλο, ακόμα και όταν πρόκειται για έναν άλλο απόκληρο της ζωής και το έπαθλο είναι ένα παγκάκι. Όλοι εναντίον όλων, για να μπορούν αυτοί να συνεχίσουν να εισπράττουν τα τριάκοντα αργύριά τους και  να βραβεύεται ο φιλαλήθης και αδιάφθορος υπηρέτης των σπλαχνικών και ταπεινών τραπεζιτών.


Advertisements
This entry was posted in Economic crisis, Globalization, Greece, Human rights, Ανθρώπινα δικαιώματα, Ελλάδα, Οικονομική κρίση, Παγκοσμιοποίηση and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ελλάδα 2010

  1. Παράθεμα: Το Μνημόνιο, η δανειακή σύμβαση και η προδιαγεγραμμένη υποδούλωσή μας στην εταιριοκρατία | Year of the Dragon

  2. Ο/Η KnowDame λέει:

    Ένα πολύ καλό χθεσινό άρθρο για την Ελλάδα του 2010

    Τα πρόσωπα του 2010 στην Ελλάδα της ανεργίας και του μνημονίου

    Χαρακτηριστικό απόσπασμα:

    «Παιδεύεσαι, αγωνίζεσαι, δεν έχεις κλέψει κανέναν και έρχονται και σε κλέβουν εκείνοι! Ανεβάζουν το νερό, ανεβάζουν το ρεύμα και στο τέλος σου βάζουν μια θηλιά στο λαιμό και σου λένε άντε πήγαινε ν’ αυτοκτονήσεις».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s